Speciaal voor een laptop

Een beamer is een soort van digitale projector en wordt dan ook vaak in combinatie met een laptop gebruikt. Zo kunnen er verschillende software programma's worden toegepast en kan er bijvoorbeeld een PowerPoint presentatie mee gegeven worden.

 


Er zijn echter een aantal punten waar aandacht aan besteed kan worden bij het gebruiken van een beamer met een laptop, om een zo optimaal mogelijk resultaat te kunnen krijgen.

Keuze voor een geschikte beamer voor de laptop
Het voordeel van het aansluiten van een beamer op een notebook is dat deze allebei eenvoudig mee te nemen zijn, wat handig kan zijn als er steeds op verschillende locaties een presentatie gegeven moet worden. Er zijn verschillende software programma's die extra mogelijkheden bieden bij het gebruik van een beamer. In principe is het een eenvoudig proces om de laptop aan te sluiten, maar als het de eerste keer is dat de laptop wordt aangesloten is het aan te raden de gebruiksaanwijzing goed door te nemen om problemen te voorkomen die niet nodig zijn. In de handleiding staat normaliter precies beschreven hoe de aansluiting plaats moet vinden, zodat als deze gevolgd wordt ,er geen problemen zullen ontstaan.

Aandachtspunten bij gebruik met een laptop
• Een belangrijke eigenschap is de resolutie van de beamer en de ingestelde resolutie van de notebook. In de productomschrijving staat de resolutie vermeld. Om nu tot een optimale beeldweergave te komen, is het belangrijk dat bij aansluiting de resolutie gelijk is aan de ingestelde resolutie van de notebook.
• Aan de achterkant van de beamer bevinden zich tal van aansluitingsmogelijkheden voor onder meer een laptop, en het is aan te bevelen om in de gebruiksaanwijzing van de beamer deze aansluitingspunten goed te bekijken.

Een voorbeeldvideo (Aiptek Pocket Cinema)
De Aiptek Pocket Cinema T20 in handformaat sluit u zo aan op uw laptop. Dit pocket formaat is ideaal voor zakelijk gebruik en perfect voor presentaties en voor kleine groepsbijeenkomsten en vanzelfsprekend ook voor privegebruik.